Move Summit

Animatie conferentie in Schotland

Move Summit omschrijft zichzelf als de grootste animatie conferentie van Schotland. Dat zegt op zich niet veel, maar als je ziet dat de sprekers werken voor The Mill, Aardman en Pixar dan weet je dat er grote kanonnen op het podium zullen staan.

3 Dagen, 4 zalen en 34 sessies: 2019 was een geweldige editie. Deze 2 presentaties rond animatie en motion design maakten het meest indruk:

Kenneth Anderson: karakter design

Move Summit Kenneth Anderson

Kenneth Anderson gaf een geweldige sessie over hoe hij karakters tekent voor animatie. Hij start altijd met een grondig onderzoek naar de visuele achtergrond van z’n figuren. Teken nooit zomaar een piraat, maar bekijk afbeeldingen van roestige sleutels, van papegaaien, brede hoeden en katoenen hemden. Die details zullen je werk veel rijker maken. Hij tekent figuurtjes ook niet gewoon frontaal, maar in een dramatische pose die iets vertelt over hun achtergrond of leefwereld. Bekijk zijn geweldige werk op charactercube.com 

 

Illo: strakke vector animaties 

Move Summit: animatie conferentie in Schotland

Dave Cubitt en Laurentiu Lunic van Illo gaven een fantastische presentatie over hoe ze strakke animaties maken voor merken. Met een klein team van designers en animators maken ze kleurrijke, vrolijke composities. Elk beeld bevat een heel verhaal, dat je alleen in slow motion kan ontdekken. Met plezier deden Dave en Laurentiu hun trukendoos open om te laten zien hoe ze geanimeerde texturen en razendsnelle morphs gebruiken om hun video’s vloeiend te maken.

Fotograaf: Dechlan Nicholson