We maken een animatie in 5 stappen.

Stap 3: voice-over voor je animatie

Een animatie kan een complex verhaal visualiseren en abstraheren. Maar meestal is het de voice-over stem die de kijker door de beelden gidst. Op die manier kan het tempo van de scènes iets hoger liggen, zolang de stem ons vertelt wat we erbij moeten denken.

Swörl werkt samen met verschillende voice-over stemmen: mannen en vrouwen, jong en oud. Ze wonen in alle hoeken van de wereld en spreken in hun moedertaal teksten in.

Bij het begin van een project krijg je een stemvoorstel: een mp3 van een stemtalent dat bij jouw project past.

Daarna nemen we een briefing op waarbij we het script uitleggen, bespreken hoe je bedrijfsnaam wordt uitgesproken, waar de klemtonen moeten liggen. De stemmen maken opnames in hun eigen studio, zodat ook correcties niet lang op zich laten wachten. 

voice over meisje 600

Beluister de 5 voorbeelden om te horen hoe verschillende stemmen andere accenten leggen in de tekst. Voor dit project waren we op zoek naar een mannelijke stem van middelbare leeftijd, die vertrouwen inboezemt.

Kevan komt uit Groot Brittanië, de andere mannen wonen in Amerika. Europese projecten kiezen best voor een Brits-Engelse stem, een Amerikaanse stem klinkt vertrouwder voor Amerikanen.

Animatie zonder voice-over

Animatie zonder voice-over?

LinkedIn, Instagram of Facebook video’s starten soms zonder klank. Zo kan een complex verhaal met voice-over de mist in gaan. Daarom maken we graag een extra versie van je animatie met tekst in beeld. Korte zinnen, geen volledige ondertitels. Deze montage werkt ook goed op events en beurzen.