Stap 2: Tekeningen voor je animatie

De illustraties van je animatie hebben de grootste impact op het budget en de timing. Werken we met figuren die een situatie uitbeelden, of met designs die het resultaat tonen? Heb je in onze portfolio al leuke voorbeelden gezien van tekenstijlen?

Iconen en Typografie

De meest efficiënte manier om een animatie te maken, is met een mix van designs, iconen en typografie. Deze frisse duidelijke stijl is perfect om verbanden uit te leggen, zoals “Hoe werkt de automatische loonindexering” of “met deze app beheer je van thuis je bankzaken“.

Als je het verhaal persoonlijk wil maken (“Hoe voelen gezinnen de loonindexering?”), dan kijken we best naar een grafische ontwerp met geanimeerde figuren.

Figuren en decors

Animaties met figuurtjes tonen concrete situaties die kijkers snel herkennen, zodat ze zich beter kunnen inbeelden hoe jou product of dienst voor hun zou werken. De figuurtjes visualiseren de frustratie over de oude manier van werken én hoe handig jouw nieuwe oplossing is.

Deze stijl is complexer, omdat één figuurtje snel 20 bewegende onderdelen telt, van knipperende ogen tot wandelende voeten.

Consistente metaforen

In de bovenstaande tekening verschijnen fietsers, openbaar vervoer en open ruimte om te tonen welke oplossingen de stad van de toekomst nodig kan hebben. Die 3 elementen zullen ook verder in de animatie als symbool voor “verschillende oplossingen” verschijnen.

Door elementen mee te nemen van scène naar scène, bouwen we een consistente visuele wereld in plaats van voor elke zin een apart plaatje te tonen.

Storyboard

Een storyboard biedt een overzicht van alle illustraties die gebruikt worden in een animatie. Zo kan je bijsturen voor het animeren start.

Je storyboard biedt ook een handige controle: is de huisstijl van je bedrijf consistent toegepast? Als je alle tekeningen naast elkaar ziet, kan je snel het kleurgebruik, typografie en logo plaatsing overlopen. 

App of Websites in animatie?

Om je nieuwe app of net gelanceerde website voor te stellen, gebruikt Swörl een speciaal type grafisch ontwerp waarbij computerschermen beter worden weergegeven.

Design voor apps en sites

Ontdek hoe we grafische interfaces voor animaties kunnen ontwerpen, zodat je app of website helder en duidelijk wordt uitgelegd. 

1. Strategie
& Scenario

Stap 2: Tekeningen voor je animatie

2. Illustratie

3.Voice-over

4. Animatie

5. Verspreiding