We maken een animatie in 5 stappen.

Stap 2: we schrijven een straf scenario

Als we weten wat je waar wil vertellen aan wie, dan schrijven we je scenario. Vaak moeten we een keuze maken welke argumenten we gaan gebruiken. Wat niet in de animatie komt, kan op je landingspagina’s of andere media rond de animatie.

scenario-op-laptop-2019

Hoe schrijven we jouw scenario?

We kunnen samenwerken aan een online scenario, zodat er steeds maar één versie van de tekst is. Of we kunnen het verhaal samen uitschrijven tijdens een co-creatie workshop.

Jij levert de informatie, wij leveren de manier van vertellen: wat is een sterke openingszin, hoe bouwen we structuur uit, is er herhaling nodig, hoe ronden we het scenario af.

Kort en Krachtig

Een scenario telt soms maar 200 woorden. Daarom wordt elke letter gewerkt en gewogen. We  passen ons taalgebruik aan de voorkennis en achtergrond van jouw doelgroep aan.

Swörl gebruikt verteltechnieken die je verhaal herkenbaar maken, empathie opwekken en een complex idee vereenvoudigen.

doelgroepen
Scenario-voorlezen

Moet lekker klinken

Mensen denken met hun hart. Daarom overtuig je kijkers niet alleen met argumenten als “mijn oplossing is sneller en goedkoper dan die van de concurrentie“. Laat je kijkers verliefd worden op een idee.

Op die manier zijn een vleugje emotie, een knipoog en een streepje humor essentieel in je animatie. Een scenario moet lekker klinken als je het luidop voorleest.