Stap 2: Illustraties voor je animatie

Illustraties hebben veel impact op de stijl van je animatie. Zo kunnen figuren in een living of een kantoor een situatie uitbeelden. Maar symbolen zijn beter om verbanden en relaties te tonen. Heb je in onze portfolio al leuke voorbeelden gezien van tekenstijlen?

Iconen en symbolen

Met abstracte tekeningen en symbolen kan je een heel efficiënte animatie maken. Daarom is deze stijl perfect om verbanden uit te leggen. Voorbeeld: “Hoe werkt een back-up?“. Of  “met deze app betaal je snel je factuur“.

We kunnen het verhaal ook persoonlijk maken en empathie opwekken bij de kijker. Dan tonen we illustraties met bewegende figuren. Daarmee vertel je “Wat voel je als je je job verliest?

Figuren en decors

Animaties met figuurtjes tonen situaties die kijkers snel herkennen. Op die manier kunnen ze zich beter inbeelden hoe jouw product of dienst werkt. De figuurtjes tonen de frustratie over de oude manier van werken. Of hoe handig de nieuwe oplossing is!

Deze illustraties zijn complexer. Eén figuurtje telt snel 20 bewegende onderdelen: ogen, handen, armen,…

Beeldspraak handig gebruiken

In de tekening boven zie je fietsers, openbaar vervoer en open ruimte. Zo tonen we welke oplossingen de stad van de toekomst nodig kan hebben.

Die 3 elementen zullen ook verder in de animatie worden gebruikt. Ze worden een symbool van “oplossingen voor transport”. We tonen ze telkens op dezelfde manier, in dezelfde situatie. Zo maken we een verhaal dat mooi samen hangt. Daarom is de animatie makkelijk te volgen.

Illustraties in je storyboard

Een storyboard biedt een overzicht van alle illustraties die gebruikt worden in een animatie. Zo kan je bijsturen voor het animeren start.

Je storyboard biedt ook een handige controle. Is de huisstijl van je bedrijf consistent toegepast? Als je alle tekeningen naast elkaar ziet, dan kan je snel het kleurgebruik, typografie en logo plaatsing overlopen. 

App of website animatie?

Heb je net een nieuwe app of website gelanceerd? Dan kunnen we een animatie maken om die snel voor te stellen. Swörl gebruikt een speciaal grafisch ontwerp waarbij interfaces overzichtelijk en helder worden getoond.

Ontdek hoe we grafische interfaces voor animaties kunnen ontwerpen. Zo is je app of website in één keer sterk in de markt gezet!

1. Strategie
& Scenario

Stap 2: Tekeningen voor je animatie

2. Illustratie

3.Voice-over

4. Animatie

5. Verspreiding