Stap 2: Illustraties voor je animatie

Illustraties hebben heel wat impact op de stijl van je animatie. Zo kunnen figuren in een living of een kantoor een situatie uitbeelden. Maar symbolen werken beter om verbanden en relaties te tonen. Heb je in onze portfolio al leuke voorbeelden gezien van tekenstijlen?

Iconen en symbolen

Met abstracte tekeningen en symbolen kan je een heel efficiënte animatie maken. 

Daarom is deze stijl perfect om logische processen uit te leggen. Voorbeeld: “Hoe werkt een back-up?“. Of  “met deze app betaal je snel je factuur“.

Iconen en symbolen werken goed samen met animaties van websites of software, om te tonen hoe geweldig jouw nieuwe app is.

Figuren en decors

We kunnen een verhaal vertellen aan de hand van emoties. De kijker voelt empathie met je verhaal wanneer hij of zij bewegende figuren ziet die een verhaal uitbeelden. Een voorbeeld van zo’n vertelstijl is “Wat voel je als je je job verliest?

Als je emoties voelt terwijl je iets bekijkt, dan onthou je het beter. Getekende figuurtjes kunnen frustratie tonen over de oude manier van werken. Of hoe handig de nieuwe oplossing is!

Deze illustraties zijn complexer. Eén figuurtje telt snel 20 bewegende onderdelen: ogen, handen, armen,…

Beeldspraak gebruiken

In de tekening boven zie je fietsers, openbaar vervoer en open ruimte. Zo tonen we welke oplossingen de stad van de toekomst nodig kan hebben.

Die 3 elementen zullen ook verder in de animatie worden gebruikt. Ze worden een nieuwe metafoor voor “oplossingen voor transport”. 

We tonen deze beeldspraak telkens op dezelfde manier, in dezelfde situatie. Zo maken we een verhaal dat makkelijk te volgen is.

Illustraties in je storyboard

Een storyboard biedt een overzicht van alle illustraties die gebruikt worden in een animatie. We laten nog niets bewegen tot de illustraties zijn goedgekeurd.

Je storyboard biedt ook een handige controle. Is de huisstijl van je bedrijf consistent toegepast? Als je alle tekeningen naast elkaar ziet, dan kan je snel het kleurgebruik, typografie en logo plaatsing overlopen. 

App of website animatie?

Heb je net een nieuwe app of website gelanceerd? Dan kunnen we een animatie maken om die snel voor te stellen. Swörl gebruikt een speciaal grafisch ontwerp waarbij interfaces overzichtelijk en helder worden getoond.

Ontdek hoe we grafische interfaces voor animaties kunnen ontwerpen. Zo is je app of website in één keer sterk in de markt gezet!

1. Strategie
& Scenario

Stap 2: Tekeningen voor je animatie

2. Illustratie

3.Voice-over

4. Animatie

5. Verspreiding