Wat ligt er zoal in jouw digitale kelder?

Een oude kruidenmengster of een livingluipaard?

Een 3D animatie maken is veel werk: elke koffietas, kamerplant of tropische kikker die in beeld komt, wordt getekend en ingekleurd. Unieke objecten worden meestal op maat getekend. Wat op de achtergrond staat en de video context geeft, wordt soms sneller aangekocht dan handgemaakt.

Als een project afgerond is, kopieer ik alle getekende en aangekochte objecten naar “The Library”, omdat ze later misschien nog een keer van pas komen. Als ik een plant in de hoek van een bureau nodig heb in een 3D animatie, dan zoek ik op objecten met de tag “potplant” of “ficus” en sleep er ééntje naar m’n project. Zo kan een decor voor bijvoorbeeld een kantoor of een klein stadje snel vorm krijgen. Met al die objecten samen kan je een middelgrote IKEA vullen.

Gevonden tijdens het opruimen: een grafisch patroon met bolletjes uit 2013 dat eigenlijk blijkt te bestaan uit 3D buizen.

En opeens tuimelt het hele blok naar beneden.

Afgelopen week was er even wat tijd op kantoor in afwachting van een nieuw project dat zou starten. Da’s altijd een ideaal moment om The Library op te ruimen. De oudste modellen zijn van 2001, daar lag al een dikke laag stof op 🙂

Hier een paar gekke teruggevonden modellen:

Wat ligt er zoal in jouw digitale kelder? 🙂